Friday 23 May 2014

Interesanta matu gumija


Šāda matu gumija izskatās interesanti, jo matos tā izskatās pēc iesietas matu lentas vai lakatiņa. Uzšūt ir viegli, ja mājās ir šujmašīna, tad tās ir pāris minūtes darba!
Lieliska un oriģināla dāvana!  Matu gumiju nekad nav par daudz :D


Nepieciešamie materiāli - 
  • gumija ~ 12 cm
  • audums
  • šķēres
  • šujamā adata
  • diegs
  • drošības adata


Darba gaita - 

Izgriež audumu  (A.) 30 cm garu un 4 cm platu; (B.) 15 cm garu un 9 cm platu.
(Izmērus var mainīt pēc nepieciešamības. B daļai var siluetu pamainīt, bet svarīgākais, lai tievākās vietas saglabājas tajās vietās kā ir bildē iezzīmētas, jo tā ir sasiešanas vieta).



(1w)
(A.) 1. Pārloka audumu uz pusēm (ar kreiso pusi uz augšu). 2. Sašuj garāko malu kopā. 
3. Izgriež uz labo pusi (vieglāk to izdarīt izmantojot tamborēšanas adatu aizķerot malu un izvelkot audumu uz pareizo pusi ), gumijai pieliek klāt drošības adatu, gumiju izver cauri.
4. Nogriež gumiju vajadzīgā garumā (~ 12 cm ir aptuvens izmērs, jo jāskatās cik kvalitatīva un staipīga ir pati gumija), sašuj gumijas galus kopā. 5. (A.) Auduma vienu galu iever otrā. 6. Sašuj  auduma galus kopā.


1W


Audumu (B.) saloka 3 daļās.





(2w)
1. Jāuzzīmē līdzīgu kontūru kā 1. bildē. 2. Izgriežot sanāk 3 vienādas formas, izmēra piegrieztnes. 3. Pagriež visas piegrieztnes uz kreiso pusi. 4. Sašuj kopā tikai galus, atstājot vidus daļu nesašūtu. 5. Piegrieztnes izvelk uz pareizo pusi. 6. Ar šķērēm izgriež vidējo (2.) piegrieztnes vidus daļu (tas nepieciešams, lai vieglāk sasiet bantīti). 7. Tagad uzmanīgi ieloka maliņas uz iekšu un vidus  daļu aizšujam ciet .


2W


(3w)
  Kad (A.) un (B.) daļas ir sašūtas, tad (B.) piesien pie (A.).

3W


Matu gumija ir gatava!