Vaniļas ekstrakts
Nepieciešams:
4 - 3 vaniļas pākstis,
250 ml labas vodkas,
1 burciņa ar vāciņu vai pudele.
Pagatavošana:
Sagatavo burciņu ar vāciņu vai skrūvējamu pudeli. Ņem vaniļas pākstis, tās pārgriež uz pusēm gareniski. Ar nazi no pākstiņas nokasa melnās sēkliņas, to visu kopā liek pudelē. Pudelē lej vodku, tikai jāskatās, lai pākstiņas būtu pilnībā nosegtas.
Pudeli aizskrūvē un liek tumšā, vidēji siltā vietā, pats galvenais, lai temperatūra būtu nemainīga. Ekstrakts nogatavinās vidēji 4 - 8 nedēļās, to var redzēt pēc tā kā vodka paliek arvien tumšāka.
Vaniļas cukurs
No vaniļas pākstīm var iegūt dabisko vaniļas cukuru. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski, sēkliņas ar nazi nokasa un iemaisa cukurā. Pārgrieztās pākstiņas liek slēgtā traukā pie cukura ar sēkliņām. Cukurs iegūst vaniļas aromātu un garšu. Tas ir labāks par vanilīna cukuru, jo tas ir dabiskāks (vanilīna cukuram liek klāt sintētiskās vielas, tā aromāts būs spēcīgāks, asāks par dabisko).
Veikalā ir arī atrodams dabiskais vaniļas cukurs, tāds ir Dansukker firmai, Santa Maria uc.
Vaniļas pākstis var iegādāties garšvielu veikalos, SKY, rimi un lielajos maxima veikalos, Gemoss- http://www.gemoss.lv/lv/ , centrāltirgū u.c.
Pērkot pākstis aplūkojiet vai tās nav stipri sažuvušas, sačākstējušas cietas.
No comments:
Post a Comment