Friday, 23 November 2012

Mājās taisīti liķieri


Pievienoju dažādas receptes (ēdamās dāvanas) - kafijas, šokolādes, olu liķiera...  Jebkurš būtu priecīgs Ziemassvētkos vai dzimšanas dienā saņemt dāvanā mājās gatavotu liķieri vai gardumus, kas ir, gatavots tieši tev. 


Ziemassvētku vaniļas olu  liķieris -
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/dzerieni/recipe.php?id=45939

Limoncello    (Kas saprot angļu valodu šajā mājaslapa var atrast interesantas receptes)
http://www.yumsugar.com/Homemade-Quick-Easy-Limoncello-Recipe-6669380

Dažādas garšīgas lietas, kuras var dāvināt  -
   http://www.yumsugar.com/edible-gifts

Dažādas receptes - alkoholisko koktēļu, liķieru  
http://www.yummly.com/recipes/limoncello-liqueur

Ķirbju liķieris -
 http://www.seriouseats.com/recipes/2012/10/diy-pumpkin-liqueur-recipe.html


Kafijas liķieris -

300 g cukura
15ml vaniļas esences (vaniļas esenci var pagatavot katrs pats, recepte  - http://upenes.blogspot.com/2011/12/vanilas-ekstrakts-nepieciesams-3.html )
300 ml ūdens
30 ml svaigi maltas kafijas pupiņas (vai laba šķīstošās kafijas granulas 1/4 glāzes)
590 ml degvīna
1 gab. kondensētā piena bez cukura

Katliņā ielej ūdeni, klāt liek cukuru, vaniļu un kafiju. Visu uzvāra, samazina uguni pavāra vēl kādas 15 minūtes, ik pa brīdim visu apmaisot. Uzvārīto šķidrumu atdzesē un izkāš caur smalku sietiņu vai marli. Pie izfiltrētā šķidruma lej klāt degvīnu un kondensēto pienu, visu kārtīgi izmaisa un pilda pudelēs. Pudeles liek vēsā tumšā vietā uz  4- 6 nedēļām ievilkties.


Šokolādes liķieris -

125 g nesaldinātā kakao pulvera
500 ml piena
500 g cukura
125 g liķiera

Pirmais uzkarsē pienu, pievieno cukuru un ļaujiet tai izkausēt vārot. Šajā brīdī, pieber kakao un ļaujiet tai kust. Izslēdziet gāzi un ļaujiet atdzist
Pirms pievienot liķieri pārliecinieties, ka maisījums ir atdzisis pilnībā. Tad sajauc visu kopā un pilda pudelēs. Pudeles ieliek ledusskapī, pagaida vismaz stundu un tad var nogaršot!
Recepte ņemta no bloga - http://bornineightytwo.com/2012/10/03/chocolate-liquor-recipe/


No comments:

Post a Comment