Friday 23 November 2012

Dažādi Adventes vainagi

Filca vainags

1. variants Par pamatu ņem gatavu salmu vainagu pamatni (pamatne var būt no cita materiāla vai paštaisīta), aptin ar pārtikas plēvi. Vainagu apfilcē slapjās tehnikas paņēmienā. 
2. variants Par pamatu ņem putuplasta vainaga pamatni un ar filcējamo adatu apfilcēt vainagu.



Dzijas bumbulīšu vainags

Uztaisa daudz un dažādas krāsas un lieluma dzijas bumbulīšus un tos stiprina pie vainaga pamatnes, vai pie zaru izveidota apļa.
Kam ir piemirsies kā taisīt dzijas bumbulīšu var apskatīties šeithttp://upenes.blogspot.com/2012/01/dzijas-bumbulisi.html


Vainags no dzijas

Par pamatu ņem gatavu salmu vainagu pamatni, aptin ar pārtikas plēvi. Vainagu aptin ar dažādām dzijām. Vainagu, ja grib, var arī izdekorēt. Sveces stiprina speciālos vainagam paredzētos svečturīšos.


Vainags no tūtiņām

Materiālam nav nozīmes tas var būt korķis, papīrs, avīze utt. Veido tūtiņas labi daudz (tās var taisīt ar dekoriem vai vienkāršas). Uztaisa no kartona (vai cita materiāla) vainaga siluetu un uz tā sāk līmēt klāt tūtiņas pa kārtai.


Sūnu vainags

Ņem vainaga pamatu un aptin ar pārtikas plēvi. Zaļās sūnas iztīra no dažādiem gružiem. Liek zaļās sūnas pa maziem pušķīšiem un tin klāt  pie vainaga pamata. Vainaga tīšanai izmanto stipru diegu, kura krāsa ir pieskaņota sūnām un nebūs ļoti redzama, vai nu ar makšķernieka auklu. Visu vainaga pamatni notin ar sūnām. Tagad atliek tikai vainagu izdekorēt, ar ko vien vēlas. Vainags var būt pilnībā nosegts, vai nu daļēji, kā kuram labāk patīk.


Egļu zaru vainags

Viena no vienkāršākajām egļu vainaga gatavošanas metodēm ir tīšanas metode. Tā ir tādi pati kā Jāņu dienas dekoratīvajam vainagam, sīkāk skatīties Jāņu dienas dekoratīvais vainags (Attēls 1.3.) tikai ziedu pušķīšu vietā izmanto egļu zarus - http://upenes.blogspot.com/2012/06/vienkarsakie-vainagu-pisanaspanemieni-1.html 
Vēlams izmantot darba cimdus, lai nesadurtu rokas.  Kad vainags gatavs var ķerties pie dekorēšanas un sveču stiprināšanas.

Salmu vainaga pamatni notinu ar pārtikas plēvi vairāku iemeslu dēļ, pirmais, lai pamatni var izmantot vairākas reizes, otrkārt ja vainags atradīsies ārpus telpām, lai pie salmiem nepiekļūtu ūdens.

Vainags no galda salvetēm  - 



No comments:

Post a Comment