Friday 16 March 2012

Parafīna trauks

Dekoratīvs trauks



Nepieciešamie materiāli -

  • parafīna sveces (centrāltirgū nopērkamas, uc.)
  • metāla bundža vai bļodiņa
  • kastrolis 
  • ūdens
  • ota (krāsošanas ota)
  •  baltas krāsas sizālis  (krāsu izvēle ir pēc vajadzības, balta vislabākā)
  • pārtikas plēves rullītis
  • bļodiņa vai cits trauks formiņai (pamats formas iegūšanai, trauks netiks bojāts, jo tiek noklāts ar pārtikas plēvi)

Darba gaita -
  1. Liek kastroli ar ūdeni vārīties.
  2.  Salauž sveces gabaliņos, saliek metāla bundžā un liek vārošajā ūdenī. Gaida, kad parafīns būs pakusis, var sākt lietot, bet jāuzmana, lai parafīns nevārītos.
  3. Parafīna klāšanai izmanto otas, špakteļu lāpstiņas, tas ir atkarīgs kādu efektu vēlas iegūt.
  4. Trauku izvēlas pēc vajadzības - lieluma un formas...  ietin pārtikas plēvē. 
  5. Liek sizāli un sāk ar parafīnu visu salīmēt kopā un veidot formu. Sizāļa daudzums ļauj variēt cik blīvs būs trauks.

  • Šādu trauku var izmantot, gan Lieldienu kompozīcijās (pavasara sīpolpuķu kompozīcijās), gan Ziemassvētku.
  •  Trauka izmantošanas veidi ir dažādi, ja vēlas var likt slapju oazi, bet tad jābūt traukam bez caurumiem un kārtīgi noklātam ar parafīnu.
  • Slapju oazi var noklāt ar parafīnu un tādā veidā ūdens tiek noslēgts.
  • No putuplasta var izgriezt formu un noklāt ar parafīnu iznāk dekoratīvs trauks.
  •  Vasarā īsti nav izmantojams, jo parafīns kūst un deformējas


Pievienoju savu video pamācību 




Neaizmirsīsim par uguns drošību!!!

Kausējot parafīnu floristikas darbiem, ir jāuzmanās, lai parafīns nevārītos, bet gan vienmērīgi karstu. Ja parafīnam ļaujam vārīties tas var uzliesmot no karstuma.
Jābūt uzmanīgiem strādājot ar karsto parafīnu, lai negūtu apdegumus. Parafīns sāk kust apmēram pie 50 grādiem, bet vārīties pie 170 grādiem. Ja aizdegās parafīns, nevajadzētu to dzēst ar ūdeni,  liesmas noslāpē uzliekot trauku (lai izdeg skābeklis) vai nodzēš ar citu paņēmienu.



2 comments:

  1. Atvainojos, bloga apmeklētājiem, mans video nebūs pieejams vienu nedēļu :(

    ReplyDelete