Tuesday 6 December 2011

Ziedu piespraude Nr.1


Ziedu piespraude 


Ļoti populāras ir kļuvušas ziedu piespraudes. Tāpēc nolēmu padalīties kā tās tiek izgatavotas, lai katra no mums var tādu pagatavot mājās. Tas ir tik vienkārši, ka tā izdosies ik vienai! To veidi ir ļoti daudz, tāpēc par katru veidu būs atsevišķa pamācība, lai nesajauktu galvu.
Materiālus, es iegādājos auduma veikalā (auduma atgriezumi un pārpalikumi sanāk krietni lētāk, nekā pērkot no ruļļa) Nekautrējoties var pārdevējai pajautāt, kurš audums ir piemērotāks priekš kausēšanas tehnikas. Arī es vērsos pēc palīdzības, jo audumu tik daudz un gribās visus, bet nebija pārliecības ka derēs, pārdevējas ieteica vairākus variantus.

Nepieciešamās lietas -
  • svece, sērkociņi
  • audums (organza, sintētiskie, oderaudumi) jāizvairās no audumā ieaustiem rakstiem, jo tas nevienmērīgi kūst un mēdz sākt degt
  • šujamā adata
  • šķēres
  • diegs pieskaņots audumam (var būt kontrastējoš atkarībā kādu efektu vēlās sasniegt)
  • dažas pērlītes (pēc jūsu izvēles lielas, mazas var arī pogas - tā ir katra mākslinieka brīva izvēle)
  • piespraude 

Darba gaita

No auduma izgriež zieda formas, to veidi var būt dažādi un rezultātā izskats katrai ir savādāks. Es izgriezīšu vairākas formas, bet beigās parādīšu gala rezultātu. (atšķirība būs tikai sākuma izgrieztajai formai un gala vizuālajam izskatam) Sākumā izgriežam neregulāras formas auduma gabaliņus.




Izgriezto auduma gabaliņu turiet virs sveces, tā lai liesma neskaras pie auduma, ļaujat, lai karstais gaiss sāk kausēt un krokot audumu. Sākumā būs grūtāk atrast optimālo attālumu starp sveci un audumu,  bet tas pat ir labāk ka sanāk katrs savādāks. Tam tā arī jābūt cits vairāk cits mazāk sakrokojies, sačokurojies, tas jau piedod tādu dabiskumu, jo dabā nekas nemedz būt identiski vienāds.




Kad visi auduma gabaliņi ir apstrādāti, seko nākamais solis. Saliekam vienu virs otras un izvēlamies interesantāko variantu. Var likt pa virsu krokainākos un apakša mazāk un otrādi. Var likt tā lai neregulārās maliņas nepārklājas viena virs otras.




Izvēlamies kādas būs pērlītes, podziņas.... Uzmanīgi paņemam visas ziedlapiņas kopā un pašā viducīti sākam šūt klāt pērlītes caur visiem slāņiem tādā veidā sašujot tās visas kopā lai stingri turās. Ja ir vieglāk, tad var sākumā sašūt kopa, lai turas un tad šūt klāt pērlītes. Pēdējais, kas ir jāizdara, ir jāpiešuj ziedam piespraude (to var arī pielīmēt).

Tāds zieds man iznāca, pērlīšu vietā man ir piešūta poga.




Izmēgināju arī ar cita veida audumiem tā rezultāts pie vienādas formas auduma gabaliņiem atšķīrās ar savu krokojumu un pufīgumu. No organzas, sintētiska auduma sanāk ļoti krokoti un pufīgi, bet no citiem audumiem man sanāca plakanāks (daži audumi, kurus iegādājos kausējot maliņas veidojās melnā krāsā, bildē to var redzēt zaļajam ziediņam, bet piešujot melnas pērlītes izskatās fantastiski). Interesanti izskatās, kad dažāda auduma veidus apvieno vienā ziediņā.




 Te var aplūkot, kāds izskatās ziediņs ar cita veida izgrieztajām auduma formām - kvadrātisku un apļveida.





2 comments:

  1. skaisti.Tieshi shie ziedinji labin izsskatiisies uz maniem jaunajiem dekoratiivajiem spilventinjiem!!!

    ReplyDelete