Friday 24 August 2012

Dāvanu kastītes




Neliela izmēra dāvanu kastīte, kurā var ielikt - naudu, konfektes, paštaisītās rotas, teātra biļetes  un citas interesantas dāvanas. 

Šāda veida kastītes var noformēt kā galda vizītkartes ar vārdiem (iekšā var ielikt kādu nieciņu, vai dekoratīvi ielikt papīra salveti).

Izmantot var biezo krāsaino papīru vai krāsaino kartonu (var izmantot izkrāsotu akvareļu papīru vai to aplīmētu ar krāsainu papīru, ietinamo papīru vai interesantu avīzes fragmentu).

Izmēri var būt dažādi cik lielu vēlas kastīti, pats galvenais ievērot, lai 2 daļas ir vienādas un trešā daļa ir pietiekoši plata, lai ar to var savienot abas puses. 

Sadala kartonu 3 daļās - 10 cm 10 cm un ~ 3 cm. Ievelk viegli ar parasto zīmuli locījuma vietas (raustītā līnija). Lai vieglāk uzzīmēt pusapļus var izmantot cirkuli vai  CD disku (vai citu apaļu priekšmetu). 
Iezīmējam pārējās līnijas (sarkanās līnijas). Ar šķērēm izgriežam noapaļotās malas.



Saloka kartonu kā ir atzīmētas 3 daļās un mazāko daļu ieloka uz iekšpusi un pielīmē (ērtāk izmantot   abpusējo skoču). Nogaida, kad līme nožuvusi, tad var ķerties pie kastītes dekorēšanas. Kad kastīte ir noformēta, tad var sākt galus salocīt ciet. 




3 comments:

  1. Varbūt kādam noder! Interesanti, dāvanu maisiņi no linu auduma ar mežģīnēm dažāda izmēra ir nopērkami (Spice home) http://www.linumaja.lv/wordpress/ sākot no 0,25Ls :)

    ReplyDelete
  2. Tie mazie linu maisiņi man ļoti noderēja, paldies, par informāciju :))

    ReplyDelete
  3. Priecājos, ka kādam, tas noderēja! :)

    ReplyDelete