Sunday 20 January 2013

Šokolādes trauciņi





Nepieciešamie materiāli - 
  • baloni
  • šokolāde (šokolādei jāsatur ne mazāk kā 60% kakao), no 100gr šokolādes var pagatavot 2 gab., 8cm diametra bļodiņas.
  • follijs
  • bļodiņa, kas, ir nedaudz lielāka par piepūstā balona izmēru.

Darba gaita - 

Piepūš balonu ar gaisu, tik lielu cik lielu grib uztaisīt šokolādes bļodiņu. Kārtīgi aizsien balonam galu, nomazgā balonu ar ūdeni.





Bļodiņā, kas ir nedaudz lielāka par uzpūsto balonu, liek šokolādes gabaliņus. Bļodiņu ar šokolādi liek karstā ūdens peldē un izkausē šokolādi.





Izkausēto šokolādi nedaudz padzesē.
Balonu liek izkausētajā šokolādē un izviļā aptuveni līdz pusei.
Jāskatās, lai šokolāde ir noklāta biezā kārtā, jo ja būs plāna kārtiņa, balonam izlaižot gaisu šokolādes, sieniņas salūzīs.






Lieko šokolādi no balona notecina un liek uz izklāta follija, liek uz pāris stundām ledusskapī sacietēt.





Balonu ar šokolādi izņem no ledusskapja un tūlīt ar adatu to pārdur. Balona atliekas uzmanīgi izņem no šokolādes trauciņa.






Trauciņš gatavas, to var pildīt ar augļu salātiem, saldējumu, krēmu un citām garšīgām lietām.

P.S. Šokolādi uz svara var iegādāties Centrāltirgū, pie garšvielām. Sanāk lētāk, nekā pirkt tāfelītēs.




No comments:

Post a Comment