Friday 9 December 2011

Matu lentas

Matu lentas



Matu lentai var izmantot ziedus, kuri domāti piespraudēm. Šeit es parādīšu kā pagatavot pufīgu un lokāmu ziedu no lentas.



Nepieciešamie materiāli -

  • šujamā adata
  • diegs 
  • lenta ar malās iestrādātu stiepli 5 m 
  • šķēres
  • mazs auduma gabaliņš
  • gumijas matu lenta 





Darba gaita -

Nomēra aptuveni 5 metrus garu lentu un nogriež. (lentas garums nosaka zieda lielumu) Man lenta ir 2 cm plata, ja ir platāka tad zieds kļūst kuplāks.

Lentas galā no vienas malas sāk uzmanīgi ārā vilkt stieplīti, bet tā lai otra stieplīte paliktu vietā.




Kad lenta ir gandrīs līdz pusei savilkta to pašu turpina darīt no otra gala tikai jāpārliecinās ka stieplīte ir  tajā pašā malā. Uzmanīgi visu sastumjam viducī.




Nogriežam vienam galam savilktās stieples kamoliņu. Lentas galu saspiežam un saskrullējam, lai vieglāk sasiet mezglu. Sienot mezglu pārliecināmies ka abas stieplītes ir iesietas mezglā. Atstājiet maziņu galiņu zem mezgla, jo tas mums vajadzīgs, lai sākumā ir aiz kā turēties, kad veidosim zieda. Sākumā mēs turēsimies aiz kātiņa vēlāk aiz paša ziediņa.



Ap sasieto mezglu sākam tīt apkārt lentu (pārs reizes), tad paņemam adatu ar diegu un sašujam apakšu, lai turas kopā. Tad atkal aptin apkārt un nofiksējam piešujot malas klāt. Tā mēs tinot apkārt un šujot klāt veidojam ziedu. Lenta nedrīkst būt sagriezusies, šuj visu laiku vienu malu klāt (to kurai stieplīte tika izvilkta).






 Jo lielāks kļūst ziediņš jo grūtāk to noturēt, piešūt maliņas.

Kad lenta ir piešuta un palicis galiņš, tad tajā iesienam mezglu tādu pašu kā sākumā. Mezglu piešuj ziedam apakšā.




Tas nekas ja lenta izskatās samīcīta, to mēs izlīdzināsim atlokot maliņas atpakaļ.



Ziediņam apakšā piešuj gumijas lenti un pa virsu uzlīmē auduma gabaliņu, lai ir glīta otrā puse un lai matiem nebūtu kur aizķerties.




Tā izskatās pabeigts darbs. Matu lentai var piestiprināt vairākus ziedus un variet ar ziedu izmēriem.
Matu gumijas lentu es iegādājos veikalā "Drogas", bet esmu tādas manījusi arī parastajos veikalos. Pieejamās krāsas ir dažādas - sarkana, rozā, bēšigas, dzeltena un citas.



No comments:

Post a Comment