Wednesday 7 December 2011

Ziedu piespraude Nr.2

Ziedu piespraude 

Savilkšanas tehnika. Šeit noder jebkura tipa audums, lielisks veids kā atbrīvoties no auduma atgriezumiem radot kaut ko jaunu. Var gatavot gan lielas, gan mazas piespraudītes.



Nepieciešamās lietas -
  • diegs
  • šujamā adata
  • auduma atgriezumi (3 auduma strēmeles (ABC) to izmēri var atšķirties no dotajiem, pats galvenais lai būtu izmēru un platumu atšķirības  A- 55x8cm; B -40x5 cm; C- 25x2,5 cm ) 
  • šķēres
  • piespraudes centra elements (poga, pērlite vai auduma gabaliņš)

Darba gaita -
Ņemam pašu garāko A lieluma auduma strēmelīti (tā ir pati garākā un platākā).  Izmēri var atšķirties pats galvenais ir lieluma attiecības (gara lenta vidēja, maza - trīs lielumi) garums apmēram 50 - 55 cm un 8  cm platums.  Ja mājās ir dekoratīvās robotās šķēres, tad auduma malu var ar tām izrobot, griež viļņveidīgi. Par cik manām šķērēm ir pieaugušas kājas, tad es griezīšu ar parastām šķērēm. Ārējās auduma malas A,B,C nogriež viļņveidīgi. Ar diegu, A strēmelītei visa auduma garumā ar parasto dūrienā izver cauri diegu un galā pavelkot to savelk kopā.


Kad auduma strēmelīte savilkta kopā, savieno abus galus sašujot. Tāpat apstrādā B un C audumu.


Tā izskatās visas trīs kopā. Katrs var izvēlēties cik raiba būs piespraude un cik slāņus likt vienu virs otras, man būs tikai 3.


Saliktas kopā - A,B,C


Sašujam tās kopā un centrā iešujam pērlīti, pogu vai ļoti maziņu auduma gabaliņu.
Tāds ziediņs man ir sanācis no filča auduma ar pogu vidū.



2 comments:

  1. Vai malinjas neaardiisies????

    ReplyDelete
  2. Maliņas nenoardīsies, jo tās ir izgatavotas no filca auduma. Citiem audumiem iesaku maliņas apstrādāt (apšujot,piekausējot vai kādā citā tehnikā)

    ReplyDelete